"Не можна говорити, що там усе райдужно": Шмигаль про виплату пенсій

На тимчасово окупованих територіях існують проблеми з виплатою пенсій
Головне
"Не можна говорити, що там усе райдужно": Шмигаль про виплату пенсій
Денис Шмигаль
4 Квітня 2022, 22:32
читать на русском

Економіка воєнного часу і воєнного стану передбачає більш жорстке врядування з боку держави і з боку уряду, оскільки умови постійно змінюються. Але уряд виконує зобов’язання по сплаті пенсій.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю НВ.

За його словами, державний бюджет наповнювався різними шляхами, зокрема за рахунок відповідальної роботи податкової митниці. Вона збирала ті платежі, які могла зібрати. Уряд працював з підприємствами державного сектору економіки по сплаті дивідендів, зараз вона вже відбулася частково.

Також був деякий відповідальний бізнес, який авансував податки, наприклад на прибуток. Платив не у квітні, а сплатив у березні.

Це усе дало змогу у березні почати виконувати наші зобов’язання по сплаті пенсій за квітень. Для тих областей, де ведуться бойові дії, квітневі пенсії почали виплачувати вже з 25−27 березня, - пояснив Шмигаль.

Глава уряду додав, що на тимчасово окупованих територіях існує проблематика виплати пенсій.

Не можна говорити, що там усе райдужно. Там, де ми можемо платити на картки, найпростіше: у людини є картка, ми на неї перераховуємо. Коли у людей нема картки, коли пенсію привозила Укрпошта, там є проблема. Ми намагаємося доставляти готівку у ті міста і містечка, які під окупацією або в оперативному оточенні. Це величезні складнощі і ризик для тих людей, які здійснюють цю роботу. Відкрито зробити це неможливо, це йде неофіційним закритим способом. Ми робимо усе можливе, щоб допомогти нашим людям, - сказав Шмигаль.

Читайте наш матеріал: Зростання цін і скасування додаткового вихідного: що очікує на українців з 1 квітня

Читайте також

1