Не отримують зарплату ще від квітня: 18 медиків оголосили голодування на Львівщині

Медпрацівники вимагають погасити заборгованість
Не отримують зарплату ще від квітня: 18 медиків оголосили голодування на Львівщині
Коронавірус, лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
13 Серпня 2021, 13:20
читать на русском

18 медиків Комунального підприємства "Міська лікарня Соснівської міської ради" на Львівщині оголосили голодування через те, що ще від квітня 2021 року всьому трудовому колективу не виплачують заробітну плату.

Про це повідомила омбудсман з прав людини Людмила Денісова.

За інформацією медпрацівників, борг перед ними становить три мільйони гривень.

Медики вимагають погасити заборгованість із зарплатної плати, включно з "ковідними" доплатами, а також оздоровчими виплатами за поточний рік, - йдеться у повідомленні.

Медпрацівники вимагають, аби їм перерахували зарплати за 2020 рік і виплатили компенсації за втрату частини зарплати, у зв'язку з недотриманням термінів її виплати.

Водночас Денісова направила листи до Міністерства охорони здоров’я України та Державної служби України з питань праці, у яких наголосила на необхідності вжиття дієвих заходів для поновлення прав медичних працівників на своєчасне одержання винагороди за працю, а також на належні, безпечні та здорові умови праці.

Нагадаємо, що у Миколаївській інфекційній лікарні постійні затримки з заробітними платами для працівників, а заклад повинен просити гроші у спонсорів. При цьому держава постійно зменшує виплати на COVID-хворих.

Читайте також

1