"Не просто нагодувати": Зеленська закликала українців сформувати у дітей культуру харчування

В Україні розпочато реформу шкільного харчування
"Не просто нагодувати": Зеленська закликала українців сформувати у дітей культуру харчування
Їжа, столова Фото: Офіс президента
6 Грудня 2021, 19:13
читать на русском

Дружина президента Олена Зеленська розповіла про реформу шкільного харчування в Україні. За її словами, на тематичних форумах обговорили нове меню та переобладнання харчоблоків. Зеленська закликала громади проводити й у школах уроки з культури харчування. Це потрібно, щоб виростити здорове покоління.

Про це перша леді написала на своїй сторінці у Facebook.

"Смачно, як у школі!" – скаже колись ваша дитина. І запостить шкільний обід в інстаграмі. А ви, батьки, знатимете, що у звичайній шкільній їдальні точно нагодують якісно, корисно, і гроші на перекус із кіоску не знадобляться. Так має бути й обов’язково буде, - написала вона.

Зеленська наголосила, що заради цього й було розпочато реформу шкільного харчування. В останні три місяці відбувались тематичні форуми, присвячені її впровадженню. Приєднались 24 області, 1438 громад, 3000 учасників, які слухали експертів, ставили запитання й разом знаходили відповіді.

За словами першої леді, було обговорено нове меню та переобладнання харчоблоків, фінансування, закупівлі, технологічні процеси та питання безпечності. Своєю чергою Національна асоціація громадського харчування показала наочно, якими мають бути шкільні обіди, та приготували їх для присутніх. Автором страв став шеф-кухар Євген Клопотенко.

Шановні громади, тепер справа за вами! Наша мета – не лише нагодувати дітей корисними стравами, а й сформувати ставлення до їжі. Кому, як не школі, дати дітям перші уроки з культури харчування? Не просто нагодувати, а виростити здорове й обізнане покоління. Звучить як крута мета, яка вже об’єднує всю країну. Досягаймо її разом!, - наголосила Зеленська.

Нагадаємо, що 24 травня перша леді Олена Зеленська презентувала разом із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком оновлене меню для шкільних їдалень.

Читайте також

1