Не впізнали "свого": під час хресної ходи на Хмельниччині представники УПЦ МП видали свого ж клірика за провокатора

Пишуть. що чоловік був одягнений "не по формі" та вживав алкоголь
Не впізнали "свого": під час хресної ходи на Хмельниччині представники УПЦ МП видали свого ж клірика за провокатора
25 Серпня 2023, 11:56

Представники УПЦ (мп) видали свого ж священника за провокатора під час хресної ходи на Хмельниччині.

Про це повідомляє паблік Хмельницький LIVE. 

За інформацією УПЦ (мп), серед паломників, які йдуть до Почаївської лаври, ніби-то виявили провокатора. Чоловік був одягнений у підрясник і ніс кадило, однак не мав обов`язкової для таких випадків єпітрахілі. Крім того, по дорозі він кілька разів заглядав до супермаркетів і купував алкоголь. В УМП навіть поспішили виступити із заявою, що ця людина дискредитує вірян і псує репутацію московського патріархату.

Однак згодом виявилося, що “провокатор” - чинний клірик УПЦ (мп) диякон Олег Губар. Логічно, що в УПЦ МП цей факт уже жодним чином коментувати не стали.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет. Потім йому було продовжено запобіжний захід.

13 липня СБУ повідомила, що викрила нові факти протиправної діяльності митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла (Петра Лебідя).

Встановлено, що за день до оголошення митрополиту Павлу першої підозри від СБУ він дав відеоінтерв’ю одному з українських медіа. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави. Окрім того, він назвав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року.

14 липня Паші Мерседесу змінили запобіжний захід на тримання під вартою. Також йому надали можливість внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

8 серпня митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла звільнено з-під варти. За нього внесли заставу.

Читайте також

1