У храмах УПЦ МП збирають пожертви на заставу для Паші Мерседеса (фото)

Збір коштів розпочали і в соцмережах Києво-Печерської лаври
Головне
У храмах УПЦ МП збирають пожертви на заставу для Паші Мерседеса (фото)
Павло Лебідь (Паша Мерседес)
18 Липня 2023, 17:37
читать на русском

У храмах Української православної церкви Московського патріархату з’явилися скриньки для збору пожертв на заставу для екснамісника Києво-Печерської лаври Павла (Паші "Мерседеса"). Нагадаємо, сума застави становить 33 мільйони 300 тисяч гривень.

Інформацію про скриньки розмістив у на своїй сторінці у Фейсбук речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов, додавши фото.

"Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних Сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, - у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента кремля!!! так званого "митрополита Павла" - громадянина Петра Лебедя, як він сам просив його називати не "Паша "Мерседес", а "Паша Тесла", - написав Ковальов.

Він зазначив, що фото скриньки зробив у храмі святого Агапіта Печерського, у Лаврі.

Ковальов зазначив, що фото скриньки зробив у храмі святого Агапіта Печерського.

У коментарях пропонують дочекатися кінця збору коштів, а потім передати їх на ЗСУ, а також іронізують, що у скриньку 33 мільйони не влізе.

Водночас на сторінці Лаври в Інстаграм теж розпочато збір коштів на заставу Лебедю.

На сторінці вказаний номер банківської карти, на яку пропонують перераховувати кошти.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет. Потім йому було продовжено запобіжний захід.

13 липня СБУ повідомила, що викрила нові факти протиправної діяльності митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла (Петра Лебідя).

Встановлено, що за день до оголошення митрополиту Павлу першої підозри від СБУ він дав відео-інтерв’ю одному з українських медіа. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави. Окрім того, він назвав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року.

14 липня Паші Мерседесу змінили запобіжний захід на тримання під вартою. Також йому надали можливість внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Читайте також

1