Небезпека досі існує: Кличко сказав киянам, коли краще повертатися додому

У столиці залишається високою небезпека ракетних обстрілів
Небезпека досі існує: Кличко сказав киянам, коли краще повертатися додому
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
6 Травня 2022, 21:07
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що мешканцям столиці, які виїхали з міста під час активної фази війни у місті та поблизу нього, ще зарано повертатися додому.

Про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає пресслужба КМДА.

Столичний голова зазначив, що заборонити киянам повертатися міська влада не може, але може надавати рекомендації, виходячи із ситуації в місті.

Люди, повертаючись, повинні розуміти, що небезпека досі існує. Багато лісів та лісосмуг у передмістях іще не розміновані. І є випадки, коли підриваються мирні мешканці. Треба враховувати також і велику кількість блокпостів у столиці та напружену роботу комунальних служб та сервісів міста, що працюють в умовах воєнного стану. Тому в мене рекомендація – не поспішати із поверненням, - сказав він.

Також Кличко сказав, якщо у киян є "велике бажання" потрапити додому, то краще це зробити після 9 травня - "тоді можна розглядати таку можливість".

Але гарантувати безпеку кожному мешканцю міста ми, звісно, не можемо. І це всі повинні розуміти. Бо небезпека ракетних обстрілів залишається високою, – наголосив він.

Нагадаємо, протягом неділі-понеділка, 8-9 травня, українців закликають уважно реагувати на сигнали повітряної тривоги через загрозу масових обстрілів українських міст та сіл.

Читайте також