Негода в Україні: вітер знеструмив 350 міст та сіл, позривав дахи з будинків

Рятувальники борються з наслідками шквального вітру
Негода в Україні: вітер знеструмив 350 міст та сіл, позривав дахи з будинків
Погода, вітер, небо Фото: Парламент.UA
18 Січня 2022, 10:58
читать на русском

В Україні штормовий вітер повалив дерева, позривав дахи зі шкіл та будинків та залишив без електрики 349 населених пунктів у 10 областях.

Як повідомляє ДСНС, станом на 7 год. 18 січня було знеструмлено 93 населені пункти у Київській області, 68 - у Житомирській, 657 - Тернопільській, 42 - Чернігівській, 31 - Львівській, 29 - Хмельницькій, 18 - Чернівецькій, 6 - Кіровоградській, 3 - Закарпатській та 2 - у Волинській областях.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Зокрема, в Івано-Франківській області 17 січня в с. Загайпіль Коломийського району внаслідок шквального вітру пошкоджено дах будинку культури на площі 30 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

У Чернівецькій області вітер пошкодив дахи житлового будинку та торгово-офісної будівлі у м. Чернівці.

Також зірвано дах загальноосвітньої школи у с. Валя Кузьміна Чернівецького району.

Протягом доби підрозділами ДСНС розпилено та прибрано 21 повалене дерево та здійснено 3 буксирування автомобілів (поодинокі випадки на території 6 областей). Всього залучалося 89 осіб та 22 одиниці техніки, - кажуть рятувальники.

Нагадаємо, в Українському гідрометцентрі повідомили, що 18 січня в окремих областях діятиме помаранчевий рівень погодної небезпечності через сильні пориви вітру та ожеледицю.

Читайте також

1