Суне нова хвиля холоду: синоптики про погоду в Україні

По всій території країни прогнозується сильний вітер
Суне нова хвиля холоду: синоптики про погоду в Україні
Зима, сніг. Фото: Pexels
17 Січня 2022, 15:35
читать на русском

Погода в Україні у найближчі два дні не покращиться. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

За даними Українського гідрометцентру, 18 січня пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Оголошено перший рівень погодної небезпечності.

Також сильний вітер (до 20 м/с) очікується у Київській області.

У Києві 18 січня пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с. Також на дорогах місцями ожеледиця, очікується невеликий сніг. Температура вночі 4-6°, вдень 2-4° морозу.

У Карпатах оголошено про значну сніголавинну небезпеку через снігопади та хуртовини. Тут діє третій рівень небезпечності.

На високогір’ї Івано-Франківської, в східній частині Закарпатської областей можливе сходження лавин. Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області, у горах Чернівецької області, у середньогір’ї Львівської області.

Український гідрометеорологічний центр зазначає, що завтра у більшості областей України на погодні умови все ще впливатиме барична улоговина північних циклонів Gerhild та Hannelore - переважатиме хмарна та волога погода (опади випадатимуть у вигляді снігу та мокрого снігу).

Температурні зміни ще завтра будуть незначними, а от 19 січня трохи похолоднішає, - кажуть синоптики.

Завтра в Україні буде хмарно, сніжитиме. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря вночі 2-7° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла; на крайньому півдні та сході країни протягом доби близько 0°; у Карпатах вночі 8-13°, вдень 4-9° морозу.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що 18 січня в Україні буде вітряно й холодно. На дорогах ожеледиця.

Температура повітря протягом дня коливатиметься в межах -1-6 градусів, на Півдні та на крайньому заході України близько нуля. Сніг випадатиме - періодично, місцями. У Києві Святвечір на Водохреще буде із морозцем, очікується вдень -2-4 градуси. Сніг 18 січня - ймовірний, невеликий, чергуватиметься із проясненнями, - розповіла вона.

Нагадаємо, в Українському гідрометцентрі повідомили, що 17 січня в окремих областях діятиме помаранчевий рівень погодної небезпечності через сильні пориви вітру та ожеледицю.

Синоптики прогнозують, що температура повітря в лютому буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також