Немає сенсу будувати мобільні госпіталі для хворих на COVID - Шмигаль

За його словами, в Україні вистачає ліжок у лікарнях
Немає сенсу будувати мобільні госпіталі для хворих на COVID - Шмигаль
Лікарня (фото: facebook.com/andriy.sadovyi)
10 Грудня 2020, 12:02
читать на русском

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в Україні наразі достатньо ліжок для хворих на коронавірус, тому він вважає, що немає сенсу витрачати гроші на будівництво мобільних госпіталів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що в Україні наразі 62 тисячі ліжок для хворих на COVID-19. За його словами, у Польщі таких ліжок близько 30 тисяч.

При зіставних розмірах наших країн. Наша межа – це 55% від усіх ліжок, це 91 тисяча. В нас достатньо ліжок у медичних закладах, які можна заповнювати, не будуючи мобільні госпіталі, - сказав він.

За словами прем'єр-міністра, витрачати кошти на будівництво мобільних госпіталів, які потім згорнуть та викинуть, немає сенсу.

У нас стоять пусті медичні заклади з ліжками, де можна розміщувати людей, - сказав Шмигаль.

Шмигаль заявив, що в інших країнах, на відміну від України, не вистачає ліжок. Він також нагадав і про медичну реформу, яка, на його думку, все ж передбачала закриття значної кількості лікарень.

Читайте також

За його словами, в Україні не закрили жодної лікарні, тому COVID-ліжок у нас більше, ніж у сусідів - Польщі чи Німеччини. Шмигаль також додав, що в уряді розглядається й такий варіант, коли вони не встигнуть забезпечити киснем стандартні медичні заклади.

Абсолютно вся місцева влада сказала, що достатньо ліжок, нам не треба нічого будувати нового, ми справимося тими медичними закладами, які є. Їх треба завантажити. Бо будувати на стадіоні медичний комплекс, а потім з якоїсь лікарні забирати лікарів туди, а лікарня буде стояти пустою – це точно не ефективно, – сказав Шмигаль.

Шмигаль розповів про наявність мобільного госпіталю ДСНС із відповідним обладнанням, який зможе оперативно переміщуватись.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що мобільні шпиталі можуть розгорнути в трьох регіонах: Київ, Донецька область та Одеська область, Одеса.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я готується розгорнути мобільний шпиталь у Палаці спорту в Києві.

В Одеській області влада розглядала будівлю морського вокзалу Одеси та санаторій імені Чкалова для мобільного шпиталю для хворих на коронавірусну інфекцію.

Чому міністр охорони здоров'я маніпулює, розповідаючи про "ковідні" ліжка в Україні, читайте в інтерв'ю з волонтеркою Валентиною Варавою: "МОЗ замовчує правду: волонтерка про катастрофічну ситуацію у медицині".

1