Невакцинованих мешканців Київської області не пустять до громадського транспорту

Обмеження вводяться з 21 жовтня та оминуть неповнолітніх
Невакцинованих мешканців Київської області не пустять до громадського транспорту
Автобуси Фото: КМДА
12 Жовтня 2021, 19:02
читать на русском

У Київській області з 21 жовтня запрацюють нові правила карантинних обмежень у транспорті.

Як повідомляє Київська обласна державна адміністрація, невакцинованих мешканців області не пустять до громадського транспорту міжміського сполучення.

Обмеження стосуватимуться також водіїв та членів екіпажу.

Відтак водії, члени екіпажу та пасажири повинні будуть мати:

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
  • для регіонів жовтого рівня – документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози дводозної вакцини;
  • міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях,
  • негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу "Дія";
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Ці обмеження набудуть чинності з 21 жовтня. Проте вони не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення.

Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті.

Нагадаємо, у Києві у разі введення "червоної" зони карантину громадський транспорт не планують закривати - він працюватиме за спецперепустками. Сертифікат про вакцинацію від COVID-19 не вважатиметься перепусткою.

Читайте також наш матеріал"Червона" зона в Україні: де запровадять та що закриють 

Читайте також