Невідому раніше мутацію коронавірусу виявили у Німеччині

Новий штам COVID виявили у трьох працівників клініки
Невідому раніше мутацію коронавірусу виявили у Німеччині
Коронавірус, лабораторія, (фото: pexels)
19 Січня 2021, 11:28
читать на русском

Раніше невідому мутацію коронавірусу виявили у федеральній землі Баварія в Німеччині під час спалаху COVID-19 в клініці міста Гарміш-Партенкірхен.

Як повідомила німецька газета Münchner Merkur, в медустанові захворіли COVID-19 73 людини, причому 21 з них - співробітники клініки.

Видання зазначає, що у трьох хворих виявили раніше невідомий штам коронавірусу, їхні аналізи направили до берлінської клініки "Шаріте", де фахівці підтвердили, що мова йде про нову мутацію вірусу.

Водночас Politico повідомляє, що в цій лікарні новим видом коронавірусу захворіли 35 осіб. І що виявлений у них вірус не схожий на варіанти з Британії, Південної Африки та Бразилії.

Читайте також

Нагадаємо, новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії у грудні 2020 року.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який називають "британським", вже виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

16 січня у Великій Британії повідомили, що виявили ще один новий штам коронавірусу G2P-UK, який імовірно виник у Бразилії.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"