У Великій Британії виявили іще новий штам коронавірусу

Він відрізняється від "британського" вірусу
У Великій Британії виявили іще новий штам коронавірусу
Коронавірус (фото: Pexels)
16 Січня 2021, 03:08
читать на русском
У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу G2P-UK, який імовірно виник у Бразилії.

Про це заявила професор Венді Барклі, яка очолює групу експертів у Британії, що вивчає нові мутації коронавірусу, передає  BBC.

За її словами, у Бразилії зафіксовано два варіанти вірусу, і в Британії виявили один з них. G2P-UK відрізняється від "британського" та "південноафриканського" штамів, але має з ними спільні ключові риси.

Існує два різні типи бразильських варіантів (коронавірусу – ред.), і один з них був виявлений (у Британії – ред.), а один ні, - сказала вірусолог.

Читайте також

Вона додала, що, ймовірно, цей варіант вірусу виник деякий час тому і буде відстежуватися дуже ретельно.

Нагадаємо, новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії у грудні 2020 року - на той момент було відзначено близько тисячі заражень на півдні країни.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який називають "британським", вже виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"

1