Незаконні закордонні канікули: у ДБР розповіли про причини обшуків у в.о. мера Чернігова Ломако

Правоохоронці з'ясовують обставини яким чином Ломако у травні міг опинитися у Франції, Бельгії, Нідерландах та Польщі
Головне
Незаконні закордонні канікули: у ДБР розповіли про причини обшуків у в.о. мера Чернігова Ломако
Олександр Ломако
26 Жовтня 2023, 13:34
читать на русском

Обшуки у виконувача обов'язків міського голови Чернігова Олександра Ломако проходять спільно з СБУ. Вони пов'язані із перевіркою законності його виїзду за кордон у травні цього року.

Про це повідомила радниця з комунікації ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону.

"Обшуки проводяться спільно із СБУ також для того, щоб "завітати" з обшуками до Чернігівської міської ради та до помешкання в. о. мера. Перевіряється законність перебування його за кордоном", - розповіла Сап'ян.

За її словами, відрядження Ломако було оформлене 7 травня 2023 року до Німеччини.

"Наразі правоохоронці з'ясовують обставини яким чином він міг також опинитися у Франції, Бельгії, Нідерландах та Польщі. Є інформація, що його "канікули" орієнтовно тривали з 7 по 21 травня", - зазначила Сап'ян.

Своєю чергою вона підкреслила, що ДБР відомо, яку інформацію оприлюднював сам Ломако щодо "причин обшуків".

"Але ми хочемо зауважити, що обшуки проводяться на підставі ухвали суду від 6 жовтня. Тобто рішення суду було набагато раніше, ніж проводяться обшуки наразі. Тому я б не взаємопов'язувала деякі пости в соцмережах із тими подіями, що відбуваються на сьогодні", - резюмувала Сап'ян.

Нагадаємо, сьогодні до виконувача обовʼязків міського голови Чернігова Олександра Ломако зранку прийшли з обшуком ДБР. Пізніше стало відомо, що у заступника голови Чернігівської обласної ради Блауша також проводять обшуки. Йому інкримінують виїзд за кордон у власних справах, який він оформив як службове відрядження.

Читайте також

1