Силовики вдруге обшукують квартиру в.о. мера Чернігова Ломако

Цього разу до чиновника навідалося ДБР
Важливо
Силовики вдруге обшукують квартиру в.о. мера Чернігова Ломако
Олександр Ломако
26 Жовтня 2023, 09:30
читать на русском

До виконувача обовʼязків міського голови Чернігова Олександра Ломако зранку прийшли з обшуком ДБР.

Про це Ломако повідомив у своєму Фейсбуці.

"Чітко через день після мого посту про спробу міської військової адміністрації та її голови Брижинського уникнути відповідальності за трагедію в Драмтеатрі", — написав Ломако.

Це вже не перші обшуки. Раніше СБУ повідомила про підозру в масштабній корупції заступника мера Чернігова через покупку трансформатора для пошкодженої ТЕЦ за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. За словами Ломако, якби трансформатора не було, є велика ймовірність, що більшість населення міста могли б не мати світла.

Нагадаємо, 8 грудня 2022 року Яворівський районний суд Львова позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посаду міського голови протягом року.

Чернігівська міська рада на засіданні 9 лютого призначила виконувача обов'язків міського голови. Ним став секретар міськради Олександр Ломако.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко заявив, що рішення суду про відсторонення його від посади мера – це придушення самоврядування, адже за нього віддали голоси майже 80% чернігівців. Атрошенко звернувся до Президента із закликом змусити підлеглих діяти по закону і не дати внутрішньому ворогу знищити демократію.

Як повідомлялось, Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду ДПСУ у воєнний час, мер Чернігова відправив свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

1