Німеччина хоче ввести четверту дозу вакцини, щоб захиститися від "Омікрона"

Країна вже замовила 80 мільйонів доз вакцини, які отримає в квітні-травні 2022 року
Німеччина хоче ввести четверту дозу вакцини, щоб захиститися від "Омікрона"
Вакцина Фото: t.me/kyiv_pro_office/837
23 Грудня 2021, 04:44
читать на русском

У Німеччині пропонують запровадити четверту дозу вакцини, аби захиститися від "Омікрона". Там кажуть, що новий варіант COVID-19 стане домінуючим у країні вже через три тижні.

Про це заявив новий очільник МОЗ Німеччини Карл Лаутербах під час пресконференції 22 грудня, пише The Quardian.

За його словами, четверта доза COVID-вакцини може стати необхідною для боротьби з новим штамом "Омікрон".  Тому країна вже замовила 80 мільйонів доз вакцини, які отримає в квітні-травні 2022 року.

Лаутербах запропонував запровадити четверту дозу вакцини проти COVID-19, бо це дозволить захиститися від штаму "Омікрон".

Рівень захисту від важких симптомів COVID-19 після повторного щеплення дуже високий. Я б сказав, що це перевищує 90%, — наголосив міністр.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я дали п'ять рекомендацій українцям через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прогнозує, що нова хвиля коронавірусу накриє Україну в лютому 2022 року. Йдеться про поширення штаму "Омікрон".

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус заявив, що новий штам хвороби COVID-19 "Омікрон" зафіксували вже у 77 країнах.

Читайте також

1