Німеччина хоче ввести "мегалокдаун" із зупинкою транспорту

Країна планує повністю закрити усі кордони
Німеччина хоче ввести "мегалокдаун" із зупинкою транспорту
Ангела Меркель (скріншот відео)
14 Січня 2021, 20:25
читать на русском

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель хоче посилити карантинні заходи в країні, повністю закривши кордони через поширення "британського" штаму коронавірусу.

Таке рішення може бути ухвалене на конференції прем’єр-міністрів федеральних земель наступного тижня, повідомляє Bild.

Канцелярія розглядає можливість припинення роботи місцевого та міжміського громадського транспорту - автобусів, поїздів, регіональних поїздів, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Міністерство транспорту наразі вивчає, які наслідки може мати це рішення для логістики та мобільності в країні. За даними джерел, новий "мегалокдаун"  мав би тривати до кінця лютого.

Президент Інституту Роберта Коха Лотар Вілер заявив у четвер, що поточні обмеження імплементуються не так послідовно, як під час першої хвилі епідемії. Він закликав ще більше людей працювати з дому і посилити чинні обмеження.

Нагадаємо, що Німеччина ввела частковий карантин в листопаді, в результаті чого магазини і школи залишалися відкритими, але посилила його в середині грудня, закривши другорядні магазини.

Ангела Меркель заявила, що карантинні заходи в Німеччині залишаться у силі, якщо ситуація з поширенням COVID-19 в країні істотно не зміниться.

1