Німеччина подарувала Україні COVID-вакцину, апарати ШВЛ та медичне обладнання

Такий крок Німеччина зробила напередодні візиту канцлерки Ангели Меркель до Києва
Важливо
Німеччина подарувала Україні COVID-вакцину, апарати ШВЛ та медичне обладнання
Віктор Ляшко та Анка Фельдгузен Фото: twitter.com/GermanyinUA
22 Серпня 2021, 11:32
читать на русском

Німеччина надала Україні 1,5 млн доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca на загальну суму приблизно 6 млн євро. Крім цього, також ФРН також надіслала захисні маски, апарати ШВЛ та медичне обладнання.

Про це повідомило посольство Німеччини у Twitter.

У суботу, 21 серпня, посол ФРН в Києві Анка Фельдгузен передала міністру охорони здоров'я України Віктору Ляшкові 1,5 млн доз вакцини від COVID-19 як термінову допомогу в боротьбі з пандемією.

Зазначається, що Німеччина продовжує спільну боротьбу проти коронавірусу. Зокрема такий крок відбувся напередодні візиту канцлерки ФРН Ангели Меркель до Києва.

Анка Фельдгузен передала сьогодні МОЗ України 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca. Україна є першою країною, яка отримала від Німеччини вакцини на двосторонній основі, - йдеться у повідомленні.

Віктор Ляшко та Анка Фельдгузен

Віктор Ляшко та Анка Фельдгузен Фото: twitter.com/GermanyinUA

До того ж транспортні витрати були покриті в рамках Механізму цивільного захисту ЄС (UCPM).

Крім вакцин AstraZeneca, Україна також отримала від Німеччини апарати штучної вентиляції легень, захисні маски та медичне обладнання загальною вартістю 76 мільйонів євро.

Фото: twitter.com/GermanyinUA

Довідково. AstraZeneca - це векторна вакцина проти COVID-19, яку виробляють в ЄС, Великобританії, Південній Кореї та Індії. Європейська має назву Vaxzevria, корейська - AstraZeneca-SKBio, індійська - Covishield.

Вакцини AstraZeneca, вироблені на різних майданчиках, є взаємозамінними. Якщо перше щеплення ви отримали вакциною одного виробника, то другу дозу можна отримати цією ж вакциною будь-якої іншої країни виробництва.

Згідно із дослідженням, вакцина AstraZeneca з ефективністю 92% запобігає госпіталізації та смерті від хвороби, викликаної новим небезпечним штамом "Дельта".

Нагадаємо, що раніше Україна отримала від Греції, Польщі та Литви майже 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу.

Читайте також