Нова система районів: Зеленський розповів про децентралізацію в Україні

Децентралізація не означає, що кожен регіон сам за себе
Нова система районів: Зеленський розповів про децентралізацію в Україні
Володимир Зеленський на засіданні Ради розвитку громад та територій (фото: facebook.com/president.gov.ua)
25 Лютого 2021, 15:21
читать на русском

В Україні запровадили нову систему районів і дали повноваження громадам на розпоряджання коштами та ресурсами, але це не означає, що кожен регіон сам за себе.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) на засіданні Ради розвитку громад та територій у межах Всеукраїнського форуму "Україна 30".

Зеленський наголосив, що децентралізація ще не завершена і це не означає, що кожен регіон відділений та буде функціонувати самостійно. За його словами, в Україні впорядкували розподіл повноважень між районами та громадами.

Читайте також

Громади отримали кошти, отримали повноваження, отримали ресурси. Зокрема, отримали земельні ресурси. Це не означає, що тепер кожен регіон сам за себе.. Остаточно децентралізація ще не завершена, - зазначив він.

Як зазначив президент, для завершення децентралізації необхідно внести зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади, а також ухвалити законодавство про місцеві референдуми та стосовно самоврядування у міських громадах.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким утворив в Україні Раду соціального розвитку регіонів.