Нове харчування у школах: чи можуть батьки контролювати якість страв

Батьків до їдальні не пускають через карантин
Нове харчування у школах: чи можуть батьки контролювати якість страв
Нове харчування в школах Фото: Фейсбук сторінка Віктора Ляшка
12 Січня 2022, 16:38
читать на русском

У Держпродспоживслужбі розповіли, чи можуть батьки контролювати дотримання нових харчових вимог відповідно до оновленого меню.

Про це розповіла фахівчиня Держпродспоживслужби, головна спеціалістка відділу методології, інформаційно-аналітичного забезпечення та цифрової трансформації санітарно-епідеміологічної сфери Галина Провізіон в інтерв'ю "Українському радіо".

Попри те, що згідно з карантинними вимогами, батьків до школи, а тим паче у їдальню не пускають, вони є членами батьківського комітету, і можуть входити до складу бракеражної комісії (орган внутрішнього контролю за якістю продуктів харчування та страв, готових до видачі і споживання), яка може контролювати питання дотримання нових харчових норм у закладах освіти, - зазначила вона.

Фахівчиня додала, якщо до складу певних страв і меню входять алергени, їхній перелік має бути наданий у вільному доступі батькам та дітям. Хтось із батьківського комітету може контролювати організацію питного режиму, та стан приготування страв, і розповідати про результати контролю іншим батькам на зборах.

За її словами, батьки повинні мати доступ до інформації.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року у всіх школах України з'явилось оновлене меню зі 160 страв, з меншою кількістю солі, цукру та жирів. При цьому збільшено кількість споживання м'яса, риби, молока, свіжих продуктів та фруктів.

Читайте також

1