Нові функції в "Дії": е-прописка буде доступною для власників паперових паспортів

Відповідна послуга вже доступна для власників ID-карток
Важливо
Нові функції в "Дії": е-прописка буде доступною для власників паперових паспортів
Портал “Дія” (Фото: Мінцифри)
14 Листопада 2021, 22:12
читать на русском

В Україні стартує експериментальний проєкт щодо реєстрації місця проживання в електронній формі людям, що мають паперовий паспорт.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, за допомогою порталу "Дія" власники паспортів-книжечок зможуть отримати е-прописку.

Послуга реєстрації місця проживання онлайн стане доступною для тих українців, які мають паспорти у формі книжки. Наразі відповідна послуга вже доступна для власників ID-карток, — зазначив керівник уряду.

Таким чином, на порталі "Дія" можна буде сформувати електронний витяг із даними, на підставі якого можна підтвердити місце реєстрації. Тобто досить буде вказати нову адресу, підписати КЕПом, отримати згоду власника — і все.

Зараз послуга зі зміни місця реєстрації онлайн доступна для власників ID-карток у 7 містах: Києві, Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Кривому Розі та Маріуполі.

Шмигаль повідомив також, що іноземці в Україні також зможуть користуватися електронними послугами. Запровадження відповідного експериментального проєкту Кабінет міністрів підтримав 10 листопада.

Завдяки цьому рішенню у "Дії" з’явиться посвідка на тимчасове або постійне проживання. Усе працюватиме за аналогією до електронного паспорта, але натомість відображатиметься інформація з посвідки іноземця, — сказав він.

За словами Шмигаля, такий експериментальний проєкт дасть можливість зробити перебування іноземних громадян на території України більш комфортним і зручним, а також покращить імідж нашої країни як відкритої та сучасної держави.

Нагадаємо, що уряд затвердив зміни, які спростять процедуру оформлення паспорта громадянина України.

Читайте також наш матеріал: Додаток "Дія": які послуги у смартфоні пропонує держава та як їх отримати 

Читайте також

1