Від квітня змінити прописку можна буде онлайн через "Дію"

Саму довідку з місцем реєстрації планують прибрати зовсім
Від квітня змінити прописку можна буде онлайн через "Дію"
Додаток Дія Фото: Міністерство цифрової трансформації України
1 Квітня 2021, 11:41
читать на русском

В Україні незабаром з'явиться електронна прописка, тому місце реєстрації можна буде змінювати через мобільний застосунок "Дія".

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в етері телеканалу "Україна 24".

Зміна місця реєстрації? Все в режимі реального часу. Це забирає лічені хвилини після того, як змінилася інформація в реєстрі. "Дія" показуває те, що в реєстрі. Якщо людина змінила місце реєстрації, в реєстрі змінюється інформація, показується через кілька хвилин у "Дії", - зазначив він.

До прикладу, людина отримала ID-картку, через 2-3 хвилини вийшла з ЦНАПУ, і вже тоді паспорт з'явився у смартфоні.

Читайте також

Федоров зазначив, що папірець з пропискою поступово планують прибирати.Все відбуватиметься онлайн: оформлення та перевірка.

За його словами, Мінцифри створює портал для держслужбовців, "де вони зможуть дивитися самі прописку людини, і не потрібно буде тягати з собою цей паперовий документ".

Сьогодні у "Дії" показується прописка, яка була на момент отримання документів. Вона розпочне змінюватись після того, як буде запущено електронну зміну місця реєстрації, що станеться наприкінці квітня.

Нагадаємо, що віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував, що послуга онлайн-реєстрації прописки до кінця року запрацює по всій країні.

Більше про прописку читайте у ексклюзивному матеріалі Парламент.UA : Коли в Україні зникне прописка, звідки вона взялася та які країни досі реєструють громадян.

1