Нові санкції РНБО: покарають власників повітряних суден, що літали до Росії

До відповідальності обіцяють притягнути і нових власників перепроданих літаків
Головне
Нові санкції РНБО: покарають власників повітряних суден, що літали до Росії
Літак (Фото: picabu)
10 Листопада 2021, 19:00
читать на русском

Служба безпеки України рекомендувала РНБО застосувати санкції відносно нових власників літаків, які раніше були пов’язані з компанією "JET4U S.R.L.".

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов, передає його пресслужба.

Баканов нагадав, що у січні РНБО за пропозицією Служби безпеки ввела санкції до молдовського оператора чартерних рейсів. Але наразі зафіксовано спроби обійти ці обмеження.

На момент ухвалення рішення про санкції чотири повітряних судна знаходились за межами України, а один – літак, який використовував Медведчук – перебував в аеропорту "Жуляни". Там він знаходиться і зараз. Згодом бенефеціари суден почали змінювати власників та обслуговуючі компанії, - зазначив він.

Також у лютому СБУ запропонувала оновити санкції, застосувавши їх вже до нових власників-нерезидентів.

Але на цьому підсанкційні суб’єкти не зупинилися. Ми фіксуємо спроби змінити власників, обслуговуючі компанії та бортові номери. І таким чином обійти санкції. Але я не думаю, що ці юридичні хитрощі дадуть свій результат. Адже СБУ сьогодні рекомендувала РНБО застосувати санкції і до нових власників, - зазначив Баканов.

Нагадаємо, на початку лютого 2021 року на літаки лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука і його партнера Тараса Козака були накладені санкції. Ці літаки були перереєстровані в Молдові після того, як були озвучені наміри США ввести санкції проти Медведчука.

Читайте також

1