Нові санкції ввела РНБО до низки фізичних і юридичних осіб за діяльність в Криму

Застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи
Нові санкції ввела РНБО до низки фізичних і юридичних осіб за діяльність в Криму
Засідання РНБО. Фото: facebook.com/rnbou
30 Грудня 2021, 21:42
читать на русском

На засіданні 30 грудня Рада національної безпеки і оборони (РНБО) ввела санкції до низки фізичних і юридичних осіб за діяльність в Криму, зокрема за участь в будівництві Кримського мосту.

Про це повідомляє апарат РНБО.

Згідно з пропозицією Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб, стосовно яких застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), - йдеться у повідомленні.

Так, санкції запроваджено щодо 6 фізичних осіб та 24 юридичних осіб, які причетні до незаконного спорудження та експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь з територією Російської Федерації та заподіювання шкоди національно-культурній спадщині на території м. Севастополь.

До санкційного списку внесено також 18 фізичних осіб, які причетні до винесення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь.

Санкції застосовано і до 52 фізичних осіб, які, обіймаючи керівні посади в структурі окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, завдають істотної шкоди національним інтересам і безпеці Українського народу.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підтримав санкції проти двох українських телеканалів - "Перший незалежний" та UkrLive.

Читайте також