Єрмак про санкції проти Дубінського: влада робитиме все можливе, аби покарати винних

Голова ОП переконує, що винні у втручанні у вибори в США будуть покарані
Головне
Єрмак про санкції проти Дубінського: влада робитиме все можливе, аби покарати винних
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
13 Січня 2021, 18:50
читать на русском

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак запевняє, що усі винні у втручанні у вибори в Сполучених штатах Америки будуть покарані українською владою.

Про це Єрмак написав у соцмережі Твіттер.

Для розуміння – незалежно від партійної приналежності ця влада зробить усе, що в її силах, аби притягнути до відповідальності винних за втручання у вибори в США, - написав голова ОП (досьє Андрія Єрмака).

Нагадаємо, напередодні, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського та ще шістьох людей з оточення нардепа Деркача, а також чотири українські компанії до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка)  розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

Читайте також

Натомість громадська організація "Центр протидії корупції" підтвердила, що зверталася до Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США з пропозицією про запровадження санкцій проти Дубінського (досьє Олександра Дубінського) та інших осіб і організацій. А також раніше зібрала приклади співпраці Дубінського і Деркача, зокрема їхні спільні публічні заходи і листи до американських політиків.

Пізніше, радник Єрмака Михайло Подоляк заявив, що президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) та Офіс президента не реагуватимуть на запровадження американських санкцій проти члена пропрезидентської партії "Слуга народу" та представника монобільшості у парламенті нардепа Олександра Дубінського.

1