Зеленський не реагуватиме на санкції проти Дубінського – радник голови ОП Подоляк

В Офісі президента вважають, що спочатку повинні відреагувати колеги Дубінського із фракції "Слуга народу"
Головне
Зеленський не реагуватиме на санкції проти Дубінського – радник голови ОП Подоляк
Олександр Дубінський (Фото: УНІАН)
12 Січня 2021, 20:57
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський та Офіс президента не реагуватимуть на запровадження американських санкцій проти члена пропрезидентської партії "Слуга народу" та представника монобільшості у парламенті нардепа Олександра Дубінського.

Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

А чому саме президент (досьє Володимира Зеленського) має на це реагувати, а не керівництво фракції, наприклад? Дубінський – депутат. І первинна реакція – це прерогатива депутатського корпусу і насамперед фракції "Слуга народу". Саме так правильно, – відхрестився від Дубінського Подоляк.

Нагадаємо, напередодні, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

Читайте також

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка)  розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

Натомість громадська організація "Центр протидії корупції" підтвердила, що зверталася до Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США з пропозицією про запровадження санкцій проти Дубінського (досьє Олександра Дубінського) та інших осіб і організацій. А також раніше зібрала приклади співпраці Дубінського і Деркача, зокрема їхні спільні публічні заходи і листи до американських політиків.

1