У "Слузі народу" відмовилися коментувати санкції проти Дубінського

Колеги Дубінського зазначили, що позиція нардепа часто розходиться з думкою фракції
Важливо
У "Слузі народу" відмовилися коментувати санкції проти Дубінського
Олександр Дубінський (Фото: УНІАН)
12 Січня 2021, 13:53
читать на русском

Народні депутати фракції "Слуга народу" ще не обговорювали запровадження санкцій проти Олександра Дубінського за втручання у вибори в США.

Про це виданню "LIGA.net заявила заступниця голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук.

Кроки і висловлювання Олександра Дубінського часто не збігалися з позицією фракції" Слуга народу ". Тому буде коректним, якщо такі особисті події коментуватиме сам Дубінський, - сказала Кравчук (досьє Євгенії Кравчук).

За її словами, депутати фракції ще не обговорювали питання про введення санкцій проти Дубинського. Також вона зазначила, що офіційна позиція України завжди полягала в тому, що втручання в процес виборів в будь-якій країні неприпустимо.

Своєю чергою перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) в коментарі Радіо Свобода розповів, що питання накладених на Дубінського санкцій США поки що не було на порядку денному політичної сили.

Зараз, ви ж знаєте, фракція не може зібратися, тому що локдаун. Вивчаємо питання, вчора тільки ввечері інформація з’явилась. Треба ще час, щоб зрозуміти, про що йдеться, і як на це можна реагувати. Але поки що навіть обговорень ніяких немає, бо свіжа інформація. Ми зайняті тарифами, зайняті більш нагальними питаннями, – сказав Корнієнко.

Читайте також

Натомість громадська організація "Центр протидії корупції" підтвердила, що зверталася до Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США з пропозицією про запровадження санкцій проти Дубінського (досьє Олександра Дубінського) та інших осіб і організацій. А також раніше зібрала приклади співпраці Дубінського і Деркача, зокрема їхні спільні публічні заходи і листи до американських політиків.

Нагадаємо, напередодні, 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

1