США запровадили санкції проти "слуги народу" Дубінського

Санкції на Дубінського наклали за втручання у вибори в США
Важливо
США запровадили санкції проти "слуги народу" Дубінського
Олександр Дубінський (Фото: УНІАН)
11 Січня 2021, 18:25
читать на русском

Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Про це повідомили на сайті Міністерства фінансів США.

Також санкції запроваджені проти ще шістьох українських громадян та чотирьох організацій.

Зокрема до списків потрапили також експрокурор Костянтин Кулік, підприємець та нардеп минулих скликань Олександр Онищенко, а також колишній співробітник посольства України в США Андрій Теліженко, який просував теорію щодо втручання України в американські вибори 2016 року.

Колишні офіційні особи українського уряду Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко та нинішній депутат Верховної Ради України Олександр Дубінский (досьє Олександра Дубінського) публічно виступили або приєдналися до Деркача за допомогою скоординованого поширення і просування шахрайських і необґрунтованих звинувачень щодо політичного кандидата з США. Вони неодноразово публічно заявляли, що поширюють дезінформацію про те, що офіційні особи США займаються корупцією в Україні. Ці зусилля узгоджуються із зусиллями Деркача, який виконує функції агента російських спецслужб, з надання впливу на президентські вибори в США в 2020 році і підтримують їх, - йдеться у повідомленні Мінфіну США.

Читайте також

Також в санкційних списках опинилося оточення нардепа попереднього скликання Андрія Деркача, який поширював інформацію, нібито про вплив колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка (досьє Петра Порошенка). Адвокати Порошенка назвали ці плівки повністю сфабрикованими.

Санкції ввели проти Дмитра Ковальчука, Антона Симоненка та Петра Журавля, а також організації, пов'язані з Деркачем – "Ера-Медіа", Only News, NabuLeaks та "Скептик".

Нагадаємо, 14 грудня уряд Росії затвердив перелік осіб, які підпадають під персональні санкції проти України, серед яких немає генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової) та народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського.

1