Нові штами коронавірусу можуть призвести до катастрофічних наслідків - ВООЗ

Наслідки відчуватимуть невакциновані люди
Нові штами коронавірусу можуть призвести до катастрофічних наслідків - ВООЗ
Коронавірус, лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
7 Червня 2021, 20:38
читать на русском

Пом'якшення карантину при поширенні нових штамів коронавірусу може мати катастрофічні наслідки для невакцинованого населення.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейсус на брифінгу.

Зі збільшенням глобальної передачі штамів, що викликають занепокоєння, включаючи варіант "Дельта", занадто швидке зняття обмежень може мати катастрофічні наслідки для тих, хто не вакцинований, - сказав він.

За його словами, в країнах з найбільшим доступом до вакцин від COVID-19 спостерігається зниження смертності серед старшої вікової групи. На сьогодні в цих країнах обмеження слабшають, але це потрібно робити відповідно до циркуляції вірусів.

Контекст. Від 22 квітня в Індії почали фіксувати екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу.

Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Зокрема жителі перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, а влада пом'якшила обмеження та дозволила проводити масові заходи. Вірус зафіксували уже в 44 країнах світу.

1