Нові штрафи за порушення ПДР: покарані перші водії

Перші штрафи отримали водії-порушники у Київській та Рівненській областях
Нові штрафи за порушення ПДР: покарані перші водії
Патрульна поліція Фото: facebook.com/lvivpolice
17 Березня 2021, 15:48
читать на русском

Перші водії-порушники вже отримали постанови із новими штрафами, що набули чинності сьогодні, 17 березня.

Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, у Київській та Рівненській областях патрульні зупинили "перших ластівок", які отримали нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Обоє водіїв керували автомобілями без такого права.

У селі Чайки, Київської області, чоловіка позбавили права керування, проте він зухвало сів за кермо знову. Та непоміченим йому залишитися не вдалося. Патрульні Київщини порушення виявили й притягнули чоловіка до відповідальності, яка передбачена ч. 4 ст. 126 КУпАП - штраф у розмірі 20 400 грн. Зазначу, що раніше за вказане адміністративне порушення передбачався штраф – 510 грн, - розповів він.

Читайте також

Білошицький повідомив, що інший водій у Рівному ще навіть не отримував водійське посвідчення, а вже сів за кермо, порушив ПДР і отримав постанову від патрульних.

Нехай цей випадок буде для нього хорошим уроком. Він отримав штраф згідно з ч. 2 ст. 126 КУпАП. Раніше штраф за таке порушення був 510 грн, а відсьогодні стягнення накладається у розмірі – 3 400 грн, - сказав він.


Контекст. Від 17 березня 2021 року набрав чинності закон про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Зміни стосуватимуться всіх учасників дорожнього руху.

Новий закон передбачає посилення покарання за перевищення швидкості, п'яне керування, невикористання ременів безпеки або мотошоломів, брудні, неосвітлені чи встановлені з порушенням номерні знаки та інше.

1