Нові виплати за вакцинацію пообіцяв Зеленський українцям: подробиці

Щеплені бустерною дозою отримають 500 грн
Головне
Нові виплати за вакцинацію пообіцяв Зеленський українцям: подробиці
Купюри, гривня, комуналка Фото: УНІАН
25 Січня 2022, 08:22
читать на русском

Президент Володимир Зеленський пообіцяв грошову винагороду тим українцям, які вколють собі бустерну дозу вакцини проти коронавірусу.

Про це глава держави заявив у черговому відеозверненні до громадян.

Зеленський каже, що гроші виплачуватимуть у рамках програми "єПідтримка".

Імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія "бустеризації" стала єдиним стандартом для розвинених країн. Бустеризація - це третя доза вакцини, тому в межах програми "єПідтримка" буде видано ще 500 гривень – для тих громадян, які отримуватимуть третю дозу, - сказав він.

Президент також повідомив, що незабаром програма пошириться на всіх громадян України віком 14-18 років.

Окрім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі тощо – вони зможуть витратити гроші у сфері освіти, на освітні курси, освітні послуги, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років через 6 місяців після другої.

З 6 січня в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти коронавірусу для всіх повнолітніх, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

Для отримання бустерної дози можна записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації від COVID-19. Перелік та контакти на vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19.

Читайте також