Новий рік у Києві: куди сходити та як працюватиме транспорт

Роботу столичного метро та наземного транспорту буде подовжено на дві години
Важливо
Новий рік у Києві: куди сходити та як працюватиме транспорт
Різдвяний ярмарок та ялинка у Хмельницькому. Фото: facebook.com/KhmelnytskyiChristmasFair
31 Грудня 2021, 15:28
читать на русском

У новорічну ніч роботу столичного метрополітену і міського наземного пасажирського транспорту загального користування буде подовжено на дві години.

Як повідомляє КМДА, також цілодобово працюватиме київський фунікулер.

У звичному режимі працюватимуть нічні маршрути, а саме:

  • тролейбусні – №№ 91-Н, 92-Н, 93-Н, 94-Н;
  • автобусний – № 137-Н.

Ознайомитись із розкладом нічних рейсів можна за посиланням.

31 грудня, 1 січня та 7 січня в разі необхідності (залежно від пасажиропотоку) можливе обмеження (закриття) на вхід для пасажирів станцій метро "Золоті ворота", "Контрактова площа", "Поштова площа", "Хрещатик" та "Майдан Незалежності".

На Софіївській площі працюватиме головна святкова локація – Дивоніч, коли народився Ісус Христос.

Різдвяне дійство відтворене у вигляді вертепу. Довкола розташують ярмарок, фотозони, майстерню, музей новорічних прикрас, ковзанку, атракціони тощо. Головна ялинка висотою 31 метр сяє 10-кілометровою гірляндою. Прикрашають його 20 тисяч іграшок червоного та золотого кольорів, - кажуть у КМДА.

На Контрактовій площі Києва працює велика локація "Різдво на Подолі".  Її оформили у європейському стилі. Ялинку та ярмарок прикрашає 20 тисяч ліхтарів. Родзинка локації – унікальна прогулянкова ковзанка довжиною понад 200 м із альтанкою для відпочинку, кав’ярнею та музичною сценою.

На локації біля Арки дружби народів гостей, що прогулюватимуться пішохідно-велосипедним мостом, чекатиме новорічна ялинка, затишна лаунж-зона зі столиками та гарячими напоями.

Працює святкова локація і в парку Шевченка - тут все зробили для відпочинку батьків із дітьми. Тут є новорічна ялинка, працює резиденція святого Миколая, облаштовано фотозони та фудкорти.

Нагадаємо, із 4 січня 2022 року в Києві почнуть працювати 15 пунктів утилізації новорічних ялинок. Принести ялинку на утилізацію можна буде в будні з 07:00 до 21:00 до 31 січня включно.

Читайте також