Святкування новорічних свят у Києві: скільки локацій відкриють у столиці

Святкові ялинки встановлять у кожному районі столиці
Святкування новорічних свят у Києві: скільки локацій відкриють у столиці
Ялинка у Києві Фото: https://t.me/KyivOperativ/83696
2 Грудня 2021, 06:02
читать на русском

У Києві до новорічних та різдвяних свят підготують 14 святкових локацій.

Як повідомили у КМДА, їх облаштують при залученні бізнесу в районах міста.

За словами директорки Департаменту культури КМДА Яни Барінової, це буде "реальна конкуренція креативних груп, які в боротьбі за відвідувача піднімуть планку якості святкування".

Вона зазначила, що незабаром розпочнуться монтажні роботи святкових локацій – на Софійській та Контрактовій площах та біля Арки дружби народів.

Тож скоро всі вулиці та площі будуть прикрашені, а в кожному районі столиці з’явиться новорічна ялинка. Цьогоріч ми поставили за мету провести незабутнє та яскраве свято, враховуючи виклики сьогодення, а також потреби всіх соціальних і вікових груп населення, – каже Барінова.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський каже, що "столична влада вже 7 рік поспіль використовує свій успішний досвід, коли до створення новорічних локацій долучається приватний бізнес".

Це, у першу чергу, дозволяє зекономити десятки мільйонів бюджетних коштів, які потребують інші галузі. Водночас таке партнерство дозволяє створити сучасні європейські локації, які є магнітом не тільки для киян, а й для гостей столиці. Нагадаю, що головна ялинка Києва і країни вже два роки поспіль потрапляла до європейського рейтингу найкрасивіших ялинок, і це реальне визнання нашої співпраці з бізнесом, – вважає чиновник.

Він пообіцяв, що Департамент культури КМДА вже скоро оприлюднить чіткий план заходів у столиці з урахуванням головних подій та перекриттів руху під час свят.

Нагадаємо, 10-11 грудня кияни зможуть побачити головну міську ялинку, яку встановлять на Софіївській площі. Вона буде штучною, та привезуть її зі Львова.

Читайте також наш матеріал: Місяць до Нового року: що необхідно зробити, аби зустріти його у гарному настрої

Читайте також

1