Понад 20 тисяч іграшок: якою буде головна київська ялинка

Тема цього року – народження Ісуса
Ексклюзив
Понад 20 тисяч іграшок: якою буде головна київська ялинка
Ялинка, свято (фото: Pexels)
25 Листопада 2021, 21:47
читать на русском

10-11 грудня кияни зможуть побачити головну міську ялинку, яку встановлять на Софіївській площі. Вона буде штучною, та привезуть її зі Львова.

Про це розповів Ігор Добруцький, засновник та директор компанії "Folk Ukraine" яка з 2015 року займається встановленням "головних" ялинок у Києві та організацією народних гулянь, ексклюзивно для Парламент.UA.

Тема цього року – народження Ісуса. Навколо ялинки збудують панно, в якому зберуться всі герої Святої Сімейства. І все це вінчатиме великий купол з ілюмінацією. Уся інсталяція буде близько 68 метрів у діаметрі. Дерево прикрасять 20 тисяч ялинкових іграшок золотого та червоного кольорів. При цьому гірлянд вдвічі більше у порівнянні з минулим роком. Серед них буде чотириста штук, які залишилися від торішнього "скандального" капелюха, - розповів Добруцький.

Відомо, що дизайн київської ялинки завжди розробляє сам Ігор Добруцький. Спочатку він малює ескізи кількох варіантів, а потім робить макети. Після цього в КМДА вирішують, чи прикрашатиме ялинку магічний капелюх чи Вифлеємська зірка.

Додали, що львівські майстри вже другий місяць розписують іграшки для новорічної ялинки.

Нагадаємо, минулого року головну ялинку країни була оформленою в тематиці "Чарівного лісу".

Читайте також

1