У Києві готуються до Нового року: якою буде ялинка-2022

На ялинку повісять 25 тисяч іграшок
Важливо
У Києві готуються до Нового року: якою буде ялинка-2022
Головна ялинка України-2021 на Софіївській площі у Києві (фото: facebook.com/FolkUkraine)
4 Жовтня 2021, 16:09
читать на русском

У Києві уже активно готуються до Нового року. Організатори та дизайнери розробляють декорації та іграшки для головної ялинки свята.

Про це розповів президент Folk Ukraine, організатор новорічного свята на Софійській площі, Ігор Добруцький, передає "Сьогодні".

За його словами, над головною ялинкою з'явиться купол у вигляді зоряного неба, його зроблять із гірлянд теплого світіння. Він займе площу діаметром майже 70 метрів.

Висота новорічної ялинки, як і минулого року, складе 31 метр. Над нею підвісимо гірлянди у вигляді великого купола. Вони будуть світитися теплими вогнями – від білого до червоного. Колірна гамма постійно буде змінюватися і розходитися в сторони від ялинки. Її цьогоріч ми зробимо пишною, більше від минулорічної по ширині на три метри, причому по всій висоті, - підкреслив він.

Крім цього, на ялинку повісять 15 тисяч золотих іграшок і 10 тисяч червоного кольору, прикрасять її гірляндою довжиною в 10 тисяч кілометрів.

Монтувати головну ялинку країни почнуть вже 25 листопада. Відкриття та запалення святкових вогнів заплановано на 19 грудня.

Як розповів Добруцький, підставку головної ялинки країни зроблять у вигляді різдвяного вертепу, на якому зобразять сцени народження Ісуса Христа.

Вертеп біля основи ялинки заплановано великих розмірів. У ньому встановлять 36 скульптур різдвяних героїв – волхви, ангели, тварини. Кожну скульптуру будуть вирізати з дерева і розфарбовувати. Їх почали майструвати в вересні. Сподіваюся наш вертеп порадує киян, і вони відчують наближення казкового Різдва, – додав він.

На площі з'являться традиційні будиночки з продажу їжі та сувенірів. Організатори планують зробити яскраву вхідну групу в новорічне містечко.

Нагадаємо, минулого року головну ялинку країни була оформленою в тематиці "Чарівного лісу".

Читайте також

1