Зеленський, Порошенко, Тупицький: де відпочивали українські політики на Новий Рік

Зеленський відпочивав у Буковелі, а Порошенко – поблизу Еквадора
Ексклюзив
Зеленський, Порошенко, Тупицький: де відпочивали українські політики на Новий Рік
Володимир Зеленський з відпочивальниками (Фото: Інстаграм)
14 Січня 2021, 17:55
читать на русском

Цьогоріч через карантин більшість політичного бомонду України зустрічали новорічні свята вдома або у Карпатах. Ті ж, хто ризикнув поїхати за кордон, вибрали доволі екзотичні напрямки, як от Дубай, Занзібар або Галапагоські острови.

Як відпочивав у Буковелі президент Зеленський

Володимир Зеленський зустрів новий рік у президентській резиденції "Синьогора" в селі Гута на Івано-Франківщині. За неофіційною інформацією, там же зустрічала 2021 рік і родина голови ОП Єрмака (досьє Андрія Єрмака).

З Гути на зимові канікули Зеленський переїхав до Буковеля. Точної інформації про те, де саме жив, що їв і у скільки обійшлися канікули президента немає, але у соцмережах користувачі активно постять не лише світлини з Зеленським, але й фото меню з ресторанів, які працюють попри карантин, цін на підіймачі, які зросли мало не втричі проти грудня та черги, аби покататися на лижах (про те, що по чому в Буковелі читайте в матеріалі Парламент.UA :Буковель на локдауні: приголомшливі ціни та кілометрові затори). Зрозуміло, що жодних карантинних обмежень як от маска чи соціальна дистанція на Буковелі не дотримується ніхто, і Зеленський (досьє Володимира Зеленського) теж. На відпочинку "у масах" президент був у своїй стихії – мав гарний настрій, жартував і охоче фотографувався з шанувальниками.

З "теплої ванни" Зеленського витягли комунальні бунти, на яких люди запитували чим їм годувати дітей і як платити комірне, поки глава держави розважається на курорті, тож з понеділка президентові довелося взятися до праці.

Зауважимо, що торік Зеленський свої зимові канікули провів в Омані, після чого "відгріб" чимало критики за можливу зустріч з представниками РФ.

Порошенко відвідав екзотичний Еквадор

П`ятий президент України Петро Порошенко (досьє Петра Порошенка) з родиною вирішили провести зимові канікули якомога далі від людських очей і обрали для цього більш ніж екзотичний для пересічних українців Еквадор, а точніше Галапагоські острови.

Відомо, що на одному з телеграм-каналів оприлюднили світлини яхти, на якій нібито відпочивала родина Порошенка на Галапагоських островах. Її вартість — 75 мільйонів фунтів, а оренда коштує близько 350 тисяч доларів на місяць. Окрім Порошенка, за даними телеграм-каналу, там було ще 8 осіб, а після того, як місцеві журналісти підійшли ввечері до яхти й попросили зустрічі з Порошенком, борт підняв якір і пішов.

У коментарі ТСН менеджерка Київської турфірми розповіла про приблизну вартість відпочинку "по багатому" в Еквадорі.

Якщо вам заманеться відпочити на Галапагоських островах, це обійдеться щонайменше у 4 тисячі доларів за тур з однієї людини. Дуже рідко (цікавляться. — ред.), тому що це не настільки популярний напрям. Ці острови — відпочинок відокремлений, той, хто хоче відпочити, щоб його там ніхто не чіпав і це було красиво, — сказала туристична менеджерка Вікторія Ощепкова - Але це не рахуючи фінальних прибирань, кухарів і всіх інших.

Також деякі телеграм-канали повідомили, що після публікації про відпочинок родини Порошенка серед ночі під охороною поліції Еквадору пасажири яхти терміново покинули борт та переїхали в один з готелів міста.

Під час відпочинку колишній президент нібито зустрічався з чиновниками та бізнесменами Еквадору. І нібито через какао – основну сировину для виробництва шоколаду.

Фото, на якому Порошенко з родиною перебувають в аеропорту Еквадора оприлюднив один із телеграм-каналів.

Між тим користувачі соцмереж у коментарях до цього відео у соцмережах пишуть, що Порошенко уже півтора року не керує державою і їздить на відпочинок за власні кошти, на що має повне право, особливо після того, як закупив українцям чимало кисневих концентраторів для боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, що новий 2018 рік Порошенко зустрічав вдома у родинному колі, а потім побував  на Прикарпатті та Мальдівах. Журналісти стверджують, що відпочинок на Мальдівах Порошенка коштував не менше 500 тисяч доларів (понад 14 млн грн). Новий 2019 рік родина Порошенка зустріла на Сейшельських островах.

Скільки заробив та витратив на відпочинок голова КСУ Тупицький

Найбільш обговорюваним став відпочинок голови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Тупицький "заробив" свою популярність після ухвалення КС рішення про скасування відповідальності за брехню в деклараціях. Скандальний суддя вступив у відкриту конфронтацію з президентом, який, своєю чергою, відсторонив Тупицького від посади за підозру в корупції. Ще раніше стало відомо, що Тупицький придбав віллу в окупованому Криму і не задекларував її.

А одразу після нового року у телеграм-каналах почала ширитися інформація, про те, що Тупицький відпочиває на королівській віллі в ОАЕ вартістю 300 тисяч грн на добу. Разом з ним нібито відпочивають українські та російські бізнесмени з кримінальним минулим. Пізніше з`явилося також і фото та відео з відпочинку Тупицького.

Коли ж стало зрозумілим, що приховати розкішну відпустку Тупицького не вдасться, у пресслужбі КСУ заходилися "відмазувати" свого шефа, але так захопилися, що дали простим українцям нову тему для розмов – про майже півмільйонну зарплату Тупицького лише за один місяць.

Зокрема за офіційною версією Тупицький 6 січня та з 11 до 13 січня 2021 року перебував у щорічній відпустці, про що свідчить відповідний наказ. Саме 6 січня Тупицький з дружиною та сином вилетіли на відпочинок до Об'єднаних Арабських Еміратів, де пробудуть до 13 січня. Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на трьох осіб, становить 242116,43 грн. У вартість туру входить авіапереліт в обидва боки, проживання у двокімнатному номері готелю, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування.

Також у КСУ повідомили, що місячна зарплата Тупицького за грудень становить понад 433 тисячі грн, що майже вдвічі більше вартості путівки, тому голова суду може дозволити собі такий відпочинок.

Разом з тим повідомляємо, що нарахований дохід (винагорода судді) Голови Конституційного Суду України у грудні 2020 року склав 433538,60 грн, що повністю покриває суму витрат на туристичну поїздку, - зазначили у КСУ.

Утім, судді Тупицькому страшенно не щастить. Не встиг він виплутатися з відпочинкового скандалу, як втрапив у вечірковий. Бо саме сьогодні  журналісти Слідство.інфо розповіли, що Голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія" саме того вечора, коли там розважалися зокрема голова Конституційного суду Олександр Тупицький та голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк (досьє Павла Вовка). І хоч головним героєм цієї історії є не сам Тупицький, а його колеги з ВАКС і ОАСК, очевидно, що йому теж доведеться пояснювати, що ж він робив увечері у виші в сумнівній компанії.

Новорічні традиції родини Кирила Тимошенка

Родина заступника голови Офісу Президента України Кирила Тимошенка традиційно щороку в січні відлітати у теплі краї. Ось уже третю зиму Тимошенко з дружиною Оленою і сином Семеном проводить в Дубаї. Подейкують, що Тимошенкові дуже подобається рукотворний острів Пальма Джумейра і готелі на ньому.

Кирило Тимошенко з родиною на відпочинку (Фото з інстаграм Кирила Тимошенка)

Цьогоріч відпустка Тимошенка збіглася з купівлею будинку під Києвом. 2 січня 2021 року подружжя придбало 27 соток землі і особняк на 354 кв. м в котеджному містечку "Альпійка".

Також у телеграм-каналах поширили інформацію, що новорічну відпустку в Дубаї провів і народний депутат від фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький.

Чому Кулеба і Ткаченко обрали Закарпаття

Родина міністра культури та інформаційної політики Олександр Ткаченка (досьє Олександра Ткаченка) новорічні свята зустріла на Закарпаття. На своїй сторінці у соцмережі Фейсбук Ткаченко розповів, що йому смакує місцева кухня, а ще він радіє простим речам: снігові та свіжому повітрю.

На Закарпаття подався також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби). У соцмережі Кулеба порадив українцям екскурсії в Мукачево, Ужгород, Берегово, замок Паланок та замок Сент-Міклош, Чинадієво, палац графів Шенборнів і бункер лінії Арпада.

В`ятрович у Ворзелі, Омелян – на Занзібарі, а Нефьодов - у Мексиці

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян на новий рік відпочивав з своєю родиною у Занзібарі. В дописі у Фейсбуці Омелян розповів, що на Занзібарі чудовий клімат, фантастичний океан, смачна їжа та доброзичливі люди.

Занзібар не вимагає вакцинації і навіть тесту на коронавірус. Вони вважають, що є серйозніші хвороби. Це острів бідних, але щасливих і дуже ґречних людей, – розповів Омелян.

А от нардеп від "Євросолідарності" Володимир В`ятрович (досьє Володимира В`ятровича) для відпочинку обрав український Ворзель у Київській області.

Нардеп розповів, що його кума, відома дієтологиня Оксана Скіталінська, правильно влаштувала святковий стіл. Зокрема вони їли запечену індичку, нежирний ніжний холодець, бурячок із хроном, струдель без натяку на цукор, справжні сицилійські оливки та інші смачні й корисні страви.

Наступного дня всі ми поїхали в СПА, парилися в саунах, плавали в басейні, сиділи в джакузі і за той час я мала змогу навернути на путь здоровішого життя не лише того нашого друга, не лише своїх друзів, але і половину обслугового персоналу комплексу, - написала  Скіталінська у соцмережах.

І нарешті, колишній головний митник країни Максим Нефьодов уже тиждень милується природними дивами Мексики, про що регулярно інформує читачів його сторінки у Фейсбуці.

Зокрема на останньому відео Нефьодов під проливним дощем штурмував  піраміди, порівнявши себе з мишкою, яка плаче, але продовжує гризти кактус.

1