Новий спалах COVID-19 варто очікувати через три-чотири тижні - лікар

Нова хвиля буде спричинена штамом "Омікрон"
Новий спалах COVID-19 варто очікувати через три-чотири тижні - лікар
Коронавірус, лікарня (фото: kyivcity.gov.ua)
18 Грудня 2021, 17:46
читать на русском

Новий спалах коронавірусу, спричинений штамом "Омікрон", може статись в Україні через 3-4 тижні. Ймовірно, цей варіант COVID-19 вже є в країні.

Про це заявив радник мера Львова з медичних питань, лікар Тарас Жиравецький в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, в Україні достатньо велика кількість інфікованих, але наразі люди менше роблять тестів на визначення COVID-19.

Ту офіційну цифру, яка є у нас, потрібно помножити на кілька разів, бо ми ж бачимо, що 2500 госпіталізацій було за минулу добу, тобто це немало, і ми розуміємо, що не може кожен третій, який інфікується, лягати в стаціонар. Це практично нереально. Тому ми розуміємо, що та кількість є однозначно вищою і відповідає, як мінімум тому, що є у Польщі. А в Польщі - приблизно 26 тисяч офіційних випадків, бо у них проводять більше тестувань, - зазначив лікар.

Жиравецький зазначив, що навіть із тим тестуванням, яке роблять у нас, ми побачимо різке зростання кількості нових випадків, то ми можемо говорити, що "Омікрон", ймовірно, вже є в Україні. А новий спалах орієнтовно буде через 3-4 тижні, до місяця.

Нагадаємо, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус заявив, що новий штам хвороби COVID-19 "Омікрон" зафіксували вже у 77 країнах.

Читайте також

1