Новий тристоронній альянс створили Україна, Польща та Велика Британія

Це дасть змогу зміцнити відносини та торговельні зв'язки
Важливо
Новий тристоронній альянс створили Україна, Польща та Велика Британія
Дмитро Кулеба / Фото: facebook.com/dmytro.kuleba
17 Лютого 2022, 19:36
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про створення тристороннього альянсу - Україна, Польща та Велика Британією. Головною метою якого є зміцнення безпеки та розвиток торговельних відносин між учасниками альянсу.

Про це Кулеба сказав під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Британії Ліз Трас.

Ми маємо честь повідомити про створення Україною, Британією та Польщею нового тристороннього формату співпраці. Ми оголошуємо саме про створення цього тристороннього українсько-польсько-британського альянсу, - заявив він.

Кулеба додав, що незабаром заяви про офіційне створення альянсу будуть опубліковані на сайтах зовнішньополітичних відомств України, Великої Британії та Польщі.

Нагадаємо, що Північноатлантичний альянс (НАТО) запросив Україну приєднатися до формування стратегічної концепції Альянсу до 2030 року. Оновлена Стратегічна концепція дасть розуміння політики НАТО на наступне десятиліття, зокрема, співпраці з країнами-аспірантами.

НАТО найближчими днями підпише угоду про посилення кіберспівробітництва з Україною. Це дасть Києву доступ до західної платформи обміну інформацією про шкідливі програми.

Читайте також