Нового посла в Німеччині призначив Зеленський

Андрій Мельник був на цій посаді майже вісім років
Головне
Нового посла в Німеччині призначив Зеленський
Олексій Макеєв Фото: https://www.facebook.com/oleksii.makeiev
23 Вересня 2022, 19:13
читать на русском

Сьогодні, 23 вересня, президент України Володимир Зеленський призначив дипломата Олексія Макеєва новим послом України в Німеччині.

Про це йшлося в указі президента України.

Призначити Макеєва Олексія Сергійовича надзвичайним і повноважним послом України у Федеративній Республіці Німеччина, - йшлося в повідомленні.

Також Володимир Зеленський призначив посла в Кореї Дмитра Пономаренка за сумісництвом послом України в Монголії. Своєю чергою посла в ОАЕ Дмитра Сеніка призначили постійним представником України при Міжнародному агентстві з відновлюваних джерел енергії (IRENA) за сумісництвом.

Довідково: Олексій Макєєв - український дипломат, у 2014-2020 роках очолював департамент у МЗС України. Є спеціальним представником Міністерства закордонних справ України із санкційної політики. Член міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола.

Нагадаємо, у липні Мельника відкликав президент України Володимир Зеленський. Офіційно він залишить Берлін 14 жовтня, до того часу він ще перебуватиме на посаді. Одразу після цього Мельник має стати заступником міністра закордонних справ у Києві.

Під час війни Мельник став відомий різкими висловлюваннями на адресу німецьких чиновників, які не поспішали допомагати Україні. Зокрема, Мельник порівняв Німеччину з равликом, який тягне патрон.

Також Мельник, який назвав канцлера Німеччини Олафа Шольца "ображеною ковбасою", відмовився перепрошувати за свої слова.

1