Обіцяв віддати гроші українцям: куди насправді пішли гроші від продажу Абрамовичем "Челсі"

Російський олігарх повинен був направити гроші до благодійного фонду допомоги жертвам війни в Україні
Головне
Обіцяв віддати гроші українцям: куди насправді пішли гроші від продажу Абрамовичем "Челсі"
6 Вересня 2022, 21:14
читать на русском

Російський олігарх Роман Абрамович обіцяв віддати виручку від продажу футбольного клубу "Челсі" українським жертвам війни, проте цього не сталося.

Про це повідомили в Daily Mail.

Близько 2,5 мільярда фунтів стерлінгів від продажу футбольного клубу "Челсі" досі не надійшли до українців і сидять на банківському рахунку Романа Абрамовича через три місяці після угоди, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що клуб "Челсі" придбав американський магнат Тодд Боелі за 4,25 млрд фунтів стерлінгів, тоді як 2,5 млрд фунтів стерлінгів були заморожені на банківському рахунку у Великій Британії. Ці гроші Абрамович мав направити до нового благодійного фонду допомоги жертвам війни в Україні.

Своєю чергою це повинно було дозволити спрямувати кошти в благодійний фонд, проте готівка не була знята та все ще належить Абрамовичу.

Нагадаємо, в червні адвокати російського олігарха Романа Абрамовича використовували лист від члена переговорної групи, нардепа від "Слуги народу" Давида Арахамії про допомогу бізнесмена в порятунку жителів України. Так вони намагалися скасувати санкції проти Абрамовича.

1