Обстріл Авдіївки: поранено вісьмох військових, ТКГ попереджає про подальші провокації

У ТКГ загострення на фронті пов`язують з візитом Зеленського до США
Головне
Обстріл Авдіївки: поранено вісьмох військових, ТКГ попереджає про подальші провокації
Військові Фото: Міноборони у Фейсбуці
28 Серпня 2021, 17:24
читать на русском

Під час сьогоднішнього обстрілу району Авдіївки і самого міста, поранено та травмовано вісім українських військовослужбовців.

Про це у соцмережах повідомила Українська делегація у ТКГ.

Противник застосовував міномети і артилерію калібром 120 і 122 мм відповідно, що заборонено Мінськими угодами. На вимоги СЦКК припинити вогонь противник не реагував. Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Завданням противника є спровокувати нас на НЕ-адекватну відповідь, а потім на своєму вищому рівні заявити про "... агресивні дії України" і створити напругу, в ідеалі - зірвати відповідні переговори Президента України з Президентом США про подальші шляхи врегулювання конфлікту, в тому числі - на тему участі США в такому врегулюванні, - заявили у ТКГ.

По лінії ТКГ і МЗС відповідні ноти направлено до ОБСЄ, однак скликання позачергового засідання Підгрупи з безпеки не планується.

Ми очікуємо цілком передбачувану відповідь РФ у вигляді слова "ні", вже отриманий нами двічі за минулі тижні, коли ми вимагали такого засідання у відповідь на загибель і поранення наших військовослужбовців, - підкреслили у ТКГ.

Українська делегація окремо наголосила, що напередодні та під час візиту президента Зеленського до США, кількість ворожих провокацій може зрости.

Хочемо попередити громадян України, що на тлі і під час візиту Президента Зеленського до США, бойова активність з боку противника може бути збільшена додатково, і до цього потрібно бути ситуативно і морально готовими, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 серпня від ранку бойовики обстрілювали Авдіївку. У дописах у соцмережах повідомили про пораненого цивільного, влучання мін у завод металоконструкцій та приватні будинки. Через ворожі обстріли Укрзалізниця обмежила рух потягів на Донеччині до Покровського та Очеретина. ТКГ повідомили про 9 поранених військових, однак згодом уточнила, що постраждало восьмеро українських захисників.

Читайте також

1