Обстріл британського есмінця є інформаційною операцією РФ - Арестович

За його словами, росіяни видали артилерійські навчання за нібито обстріл
Важливо
Обстріл британського есмінця є інформаційною операцією РФ - Арестович
Есмінець HMS Defender (Фото: Ben Mitchell / PA / ТАСС)
23 Червня 2021, 19:32
читать на русском

Обстріл британського есмінця Defender поблизу мису Фіолент в Криму є інформаційно-психологічною операцією Росії.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі "Україна 24".

За повідомленням британської сторони, ніякого обстрілу не було. Росіяни видали артилерійські навчання, які у них там проводилися на певній відстані від маршруту британського есмінця, за нібито обстріл. І для мене це зараз виглядає, як інформаційно-психологічна операція стратегічного масштабу, яка з російського боку була реалізована на рівні офіційних повідомлень і заяв Міністерства оборони РФ і яка спрямована на підрив навчань "Сі Бриз-2021", - зазначив він.

Контекст. Сьогодні опівдні 23 червня Росія заявила про порушення російського кордону британським есмінцем Defender біля мису Фіолент (Крим). З боку РФ була відкрита попереджувальна стрілянина з корабля та скинуто чотири осколкові бомби з літака.

У Міноборони РФ стверджують, що корабель був попередньо попереджений про застосування зброї в разі порушення державного кордону РФ, але на борту не відреагували.

Проте, британські військові заперечили обстріл свого есмінця HMS Defender в Чорному морі. Вони заявили, що "у HMS Defender не стріляли, і ми не підтверджуємо інформацію про те, що на його шляху скидалися бомби".

1