Обстріл Харкова: пошкоджено будинки, офісні приміщення та університет ім. Бекетова

Окупанти стріляли із реактивних систем залпового вогню
Обстріл Харкова: пошкоджено будинки, офісні приміщення та університет ім. Бекетова
Наслідки обстрілу Харкова Фото: https://t.me/synegubov
23 Липня 2022, 14:08
читать на русском

Зранку 23 липня російські бойовики обстріляли Основ'янський район Харкова.

Як повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, під час обстрілу постраждали житловий будинок, офісні приміщення, та будівля Національного університету міського господарства імені О.М.Бекетова.

У Харкові зранку ворог вдарив по Основ'янському району. За даними екстреної медичної допомоги, є 1 постраждалий, стан - легкий. Попередньо - окупанти стріляли із реактивних систем залпового вогню. Пошкоджені житловий будинок, офісні приміщення. На місці працюють всі профільні служби та оцінюють завдані окупантами руйнування, - зазначив він.

У Харківській області також були ворожі "прильоти" - протягом доби росіяни завдали ударів по Харківському, Богодухівському, Чугуївському, Ізюмському районах.

Активні обстріли знову були на Чугуївщині. У Зміївській громаді на відкриту територію влучили одразу три одиниці боєприпасів. У цій же громаді окупанти знищили 30 га пшениці. Фермери та місцеві гасили вогонь власноруч. У Богодухівському районі під ударами окупантів опинилися приватні будинки, господарчі споруди, протягом доби виникали кілька пожеж. На жаль, в Золочівській громаді загинула 74-річна жінка, 4 людини поранені, - зазначив Синєгубов.

Мер міста Ігор Терехов повідомляє, що внаслідок обстрілу рашистів у виші та у будинках поблизу університету повибивало вікна, від снаряда утворилася глибока вирва перед входом до навчального закладу, пошкоджено пам'ятник вченому Олексію Бекетову:

Харківська обласна прокуратура опублікувала фото наслідків обстрілу Харкова:


1 год ·

За даними відомства, 23 липня близько 6:30 російські військові обстріляли Основ’янський район Харкова:

Снаряд влучив у двоповерховий житловий будинок, що призвело до його руйнування. Господар отримав поранення. Внаслідок вибухової хвилі пошкоджено сусідні житлові будинки. Крім того, під вогнем окупантів опинився університет у Київському районі м. Харкова.

Нагадаємо, вранці 21 липня російські окупанти з "Ураганів" обстріляли Харків. Під обстріл потрапили цивільні об’єкти — торговельні павільйони, житловий будинок, де розміщений стоматологічний кабінет.

1