Очільники Китаю та України домовилися укласти Угоду про безвіз

Зеленський провів першу телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном
Важливо
Очільники Китаю та України домовилися укласти Угоду про безвіз
Прапор Китаю (Фото: picabu)
14 Липня 2021, 10:58
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном щодо встановлення безвізового режиму між країнами.

Як повідомляє пресслужба глави держави, телефоном очільники Китаю та України спілкувалися 13 липня.

Очільники держав обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між нашими країнами та домовились укласти Угоду про безвіз між Україною й Китаєм.

Зеленський та Цзіньпін також обговорили питання боротьби з викликами, пов'язаними з пандемією COVID-19. Президент України голові КНР від імені українського народу за постачання вакцин проти коронавірусу в Україну: "Ці вакцини врятували життя багатьом українцям".

Лідери держав відзначили, що спільна боротьба з пандемією і співробітництво Китаю й України є живим втіленням дружби між нашими народами.

Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проєктів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства.

Під час розмови було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробленні української сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що для України партнером №1 у торгівлі залишається Китай, а США є головним політичним і безпековим. За його словами, попри те, що у Сполучених Штатів Америки складні відносини з Китаєм, для України це головний партнер.

Читайте також

1