Одеський завод шампанських вин продадуть з аукціону

Стартова ціна заводу становить майже 90 мільйонів гривень
Одеський завод шампанських вин продадуть з аукціону
Шампанське (Фото: pexels)
4 Січня 2022, 14:18
читать на русском

Фонд держмайна України виставив на приватизацію Одеський завод шампанських вин – одне з найстаріших підприємств України.

Про це йдеться на сторінці ФДМУ у Фейсбуці.

Саме тут у 1899 році почалася історія виробництва ігристого вина в Україні. Завод тоді зводили з просторими погребами для витримки 2 мільйонів пляшок вина, виробничим корпусом, допоміжними приміщеннями і красивою мурованою аркою, яка до сьогодні прикрашає в'їзд на територію заводу, - розповіли у Фонді.

Продукція підприємства чимало разів здобувала нагороди на національних і міжнародних конкурсах, першу – у далекому 1904 році. Проте, декілька разів виробництво вина на Одеському заводу доводилося припиняти, востаннє це трапилося у 2018 році. Відтоді держава не продукує вино на цьому підприємстві, а його потужності згодом були передані в оренду.

Аукціон з приватизації цього об'єкта має відбутися 1 лютого 2022 року, а його стартова ціна складає 87,4 млн грн. Одна з умов приватизації – забезпечити збереження видів діяльності з виробництва виноградних вин.

Нагадаємо, 30 березня 2021 року Верховна Рада України дозволила проводити приватизаційні аукціони, які у 2020 році припинили через пандемію коронавірусу, а також визначила, які підприємства держава не продаватиме. Кабінет міністрів України запланував продаж великих державних підприємств, що дасть змогу збільшити надходження до бюджету на більш ніж 12 млрд грн.

Читайте також

1