Уряд Шмигаля починає "Велику приватизацію"

Кабмін запланував продаж великих державних підприємств
Головне
Уряд Шмигаля починає "Велику приватизацію"
Нерухомість, завод Фото: Pexels
23 Грудня 2020, 15:00
читать на русском

Кабінет міністрів України запланував продаж великих державних підприємств, що дасть змогу збільшити надходження до бюджету на більш ніж 12 млрд грн.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками засідання Кабінету міністрів.

Уряд схвалив проєкт закону, яким пропонується розблокувати "Велику приватизацію" у 2021 році. А саме — зняти обмеження на продаж низки об’єктів: 5 ТЕЦ, 3 обленерго, підприємства "Більшовик", Одеського припортового заводу, Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, "Президент-готелю", - повідомив глава українського уряду (досьє Шмигаля).

Читайте також

За його словами, приватизація — це серйозний удар по корупції та інтересах тих ділків, які звикли заробляти на державних підприємствах.

У 2021 році ми хочемо, аби процес приватизації пришвидшився. Посли країн G7 так само підтримують уряд на шляху прозорої та вигідної для держави приватизації, - сказав прем'єр.

Нагадаємо, 9 грудня Кабінет міністрів України анонсував передачу в управління Фонду держмайна 17 підприємств "Укроборонпрому", які не ведуть економічної діяльності.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував ухвалити проєкт розпорядження, яким передбачається передача 17 об'єктів власності Укроборонпрому до сфери управління Фонду державного майна з метою їх подальшої прозорої приватизації.

Читайте наш матеріал: "Блиск і злидні бюджету 2021: чи життєздатний новий український кошторис"