Одіозний "суддя Майдану" Кицюк займатиме свою посаду довічно

Ще три роки тому його визнавали недоброчесним та відмовляли у призначенні
Головне
Одіозний "суддя Майдану" Кицюк займатиме свою посаду довічно
Віктор Кицюк – фото: УНІАН
3 Грудня 2020, 17:52
читать на русском

Вища рада правосуддя ухвалила рішення призначити одіозного "суддю Майдану" Віктора Кицюка довічним суддею.

Про це повідомила пресслужба Вищої ради правосуддя.

Зазначається, що Вища рада правосуддя повторно розглянула рекомендацію ВККСУ про довічне призначення Віктора Петровича Кицюка на посаду судді Печерського районного суду міста Києва та ухвалила рішення про внесення Президентові України подання про його призначення.

Відповідне рішення члени ради ухвалили після перегляду Верховним Судом справи за позовом Кицюка про відмову у внесенні подання Президентові України про призначення Віктора Кицюка на посаду судді Печерського районного суду міста Києва, яким скасовано рішення ВРП від 5 вересня 2017 року.

Читайте також

Адвокат "автомайданівців" Роман Маселко зазначив, що Вища рада правосуддя одноголосно вирішила призначити найодіознішого "суддю Майдану" Кицюка суддею Печерського суду довічно.

Зазначимо, що у 2017 році члени Вищої ради правосуддя відмовились призначати Кицюка на посаду довічно через його порушення норм Кодексу України про адміністративні правопорушення та відсутності вичерпних відомостей у декларації доброчесності судді.

Суддя Кицюк оскаржив рішення ВРП у Верховному Суді, який 11 грудня 219 року задовольнив позов його позов та скасував рішення ВРП.

Через три роки ВРП вже не виявила жодних фактів, що свідчать про недоброчесність Кицюка та, що його призначення негативно вплине на авторитет правосуддя та суспільну довіру, - написав Маселко.

Національне агентство з питань запобігання корупції, перевіривши декларації судді, не знайшло ознак порушень порядку декларування статків та майна. Інша інформація щодо можливого неодноразового порушення суддею В.Кицюком правил дорожнього руху не знайшла підтвердження. Суддя надав вичерпні пояснення з цього приводу.

Читайте також

За словами Маселка, членкиня ВРП від прокуратури Матвійчук ще тиждень тому просила арештувати Кицюка та відправити його до тюрми на 6 років. Сьогодні вона уже не згадала й того, що вчора 15 громадських організацій називали Кицюка символом кривосуддя, а його призначення зіпсує і так мізерний авторитет суду. Адвокат додав, що член ВРП Олексій Маловацький подякував Кицюку за високу оцінку роботи ВРП.

Нагадаємо, що суддю Печерського райсуду Києва Кицюка обвинувачували у винесенні свідомо неправосудних рішень (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу) під час Революції гідності. Суддя виносив свідомо неправосудні ухвали про притягнення до адмінвідповідальності активістів Автомайдану.

27 листопада суддя Шевченківського райсуду Києва Лідія Щебуняєва виправдала Кицюка у цій справі.

2 грудня громадські організації закликала ВРП не призначати Кицюка суддею довічно, оскільки він не пройшов процедуру кваліфікаційного оцінювання та перевірку на доброчесність.

1