Одного з позафракційних народних депутатів позбавили повноважень

Требушкін достроково припинив повноваження
Одного з позафракційних народних депутатів позбавили повноважень
Руслан Требушкін Фото: Фейсбук Требушкіна
16 Грудня 2020, 11:56
читать на русском

Народний депутат (позафракційний) Руслан Требушкін достроково припинив повноваження.

Рішення було ухвалено на сьогоднішньому пленарному засіданні Верховної Ради України.

Як повідомляється на сайті парламенту, Требушкін достроково припинив повноваження у зв’язку з обранням міським головою Покровська Донецької області за результатами місцевих виборів.

Читайте також

Як відомо, під час місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2020 року, позафракційного  народного депутата Руслана Требушкіна обрали мером Покровська (Донецька область).

У серпні 2020 року Требушкін став одним з ініціаторів подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства.

Читайте також

У Національному антикорупційному бюро заявили, що серед підписантів подання до Конституційного Суду України щодо скасування електронного декларування є народні депутати, стосовно яких було розпочато повну перевірку декларацій.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.