Одному з організаторів акції на Банковій оголошено підозру

Лідера руху Гонор звинувачують у хуліганстві через акцію протесту під ОП
Одному з організаторів акції на Банковій оголошено підозру
Поліція вручила підозру лідеру руху “Гонор” Сергію Філімонову
23 Березня 2021, 11:52
читать на русском

Одному з організаторів акції біля Офісу президента України на Банковій у Києві оголошено підозру, повідомляє Нацполіція.

Сьогодні, 23 березня, слідчі столичної поліції за погодження із процесуальними керівниками (прокурорами) оголосили про підозру одному із організаторів акції біля Офісу президента України, що відбулася 20 березня, - кажуть правоохоронці.

Раніше підозру оголошено уродженцю Вінниччини, який під час акції побив вікна у дверях адміністративної будівлі.

Читайте також

Дії осіб, які порушували громадський порядок кваліфіковані як хуліганство. Правоохоронці продовжують збір доказів протиправної поведінки інших активних учасників для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо: за фактом безладів під стінами Офісу президента відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Активісти, які виходили на акцію протесту на Банкову, також підтвердили вручення підозри одному з учасників акції.

Як і анонсувала поліція, сьогодні розпочались переслідування учасників суботньої акції. Лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову поліція щойно вручила підозру, відмовившись дочекатись адвоката, - йдеться у повідомленні на сторінці Сергія Стерненка у Фейсбуці.

Допис про Філімонова на Фейсбук-сторінці Стерненка


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний".Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

1