У МВС звинуватили Порошенка у причетності до протестів на Банковій - відео

Правоохоронцями задокументована кожна секунда мітингу 20 березня
У МВС звинуватили Порошенка у причетності до протестів на Банковій - відео
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
23 Березня 2021, 09:06
читать на русском

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, хто міг стояти за організацією протесту прихильників засудженого активіста Сергія Стерненка 20 березня під Офісом президента.

Під час етеру на телеканалі ICTV, посадовець висловив думку, що за протесами стоїть колишній кандидат в президенти України, який на виборах 2019 року програв у другому турі. Ім’я та прізвища названо не було, але відомо, що цією людиною був п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко (досьє Порошенка).

Геращенко вважає, що цій людині "вигідно робити чим гірше, тим краще".

Читайте також

Це саме ця людина, яка вважає, що несправедливо програла вибори президента. А ми вважаємо, що потрібно будувати нову країну і робити її безпечною, сильною та успішною, – заявив він.

Також заступник голови МВС додав, що правоохоронцями задокументована кожна секунда мітингу 20 березня під стінами ОП.

Провокатори спеціально обрали пізній час доби, щоб вчинити свої справи. Вони хотіли ефектної картинки, щоб запалювати фаєра, запускати фейєрверки, – сказав Геращенко.

За його словами, правоохоронці не піддалися на провокації, що допомогло показати суспільству "справжні обличчя провокаторів".


Нагадаємо, 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Засідання суду стосувалося щодо нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після засудження Стерненка його прихильники проводять акції протестів під стінами Офісу президента на Банковій у Києві.

1