Однорічна дитина померла від коронавірусу в Києві

У столиці зростає кількість хворих, які потребують госпіталізації
Однорічна дитина померла від коронавірусу в Києві
Коронавірус, смерть у лікарні Фото: Міністерства охорони здоров’я України
27 Жовтня 2021, 13:03
читать на русском

За минулу добу в Києві виявили понад 1400 нових хворих на коронавірус. Померли 54 людини, серед яких однорічний хлопчик.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Телеграмі.

За його словами, у столиці минулої доби шпиталізували 560 хворих.

І кількість хворих, які потребують госпіталізації, зростає. Переважна більшість із них - у важкому стані. Як стверджують фахівці Київської міської клінічної лікарні №4, однієї з опорних для лікування пацієнтів із коронавірусом, 97% відсотків госпіталізованих у цей заклад – невакциновані. Щодня в лікарні приймають понад 40 карет швидкої допомоги, - повідомив він.

Кличко зазначив, що лікарі, які працюють в бригадах швидких, говорять про необхідність запровадження локдауну, оскільки від такої кількості хворих медики працюють уже на межі своїх можливостей.

Мер каже, що загалом у лікарнях столиці підготовлені майже 6 тисяч ліжок для хворих на коронавірус. З обладнаних подачею кисню (а це 95% від загальної кількості) заповнені сьогодні майже 66% ліжок.

З такими темпами розповсюдження вірусу місць із киснем скоро може не вистачати. Тому я звертаюся до всіх: це не жарти і не легенди. Вірус - агресивний та вражає всіх - дітей, молодь, дорослих. І хвороба має важчий перебіг. Бережіть своє здоров‘я - дотримуйтеся елементарних правил безпеки, зробіть щеплення. Це - єдиний спосіб упередити таке стрімке розповсюдження вірусу, не допустити колапсу медичної системи та зберегти життя людей, - наголосив мер.

Нагадаємо, днями мер столиці заявив, що коронавірус став більш агресивним, і що лікарні Києва переповнені.

Про те, яка ситуація в українських лікарнях, читайте в нашому матеріалі: Ампутація кінцівок та неспроможність самостійно дихати: яка ситуація з коронавірусом в Україні

Читайте також